Очаква се руските ракети да бъдат приведени в бойна готовност

...
 Очаква се руските ракети да бъдат приведени в бойна готовност
Коментари Харесай

Руски ракети ще бъдат разположени край Анкара

 Очаква се съветските ракети да бъдат приведени в бойна подготвеност през 2018 година
След като Турция и Русия реализираха съглашение за закупуване на зенитно-ракетни системи С-400 „ Триумф “, следва разумният въпрос къде ще бъдат ситуирани те. Турското издание „ Йени Шафак “ даде отговор на този въпрос.

Очаква се съветските ракети да бъдат приведени в бойна подготвеност през 2018 година, а местоположението им ще бъде базата „ Акънджъ “, намираща се покрай столицата Анкара.

Базата беше употребена за координационен център от турските военнослужещи, създали опит за боен прелом през предходната година. След несполучливия пуч името въз основата беше заменено на „ Мюртед “.

Изданието показва, че изискванията там са подобаващи за разполагането на системите с огромен и междинен обхват на деяние, предопределени за противоракетна защита.

В базата ще бъдат построени два огромни хангара за потребностите на С-400. След стоплянето на връзките с Русия турците започнаха договаряния с Кремъл. С- 400 употребява три типа ракети, с цел да покрие целия си обхват на деяние, като всяка е с разнообразни благоприятни условия.

НАТО се изрече остро за решението на Анкара да се обърне към Москва за отбранителните си системи. Реджеп Ердоган обаче акцентира, че Турция има право сама да избере метода, по който да се отбрани.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР